Benodigdheden

2 eieren op kamertemperatuur

1 zakje vanilliesuiker

120 gram suiker

110 gram zonnebloemolie

155 gram perzik yoghurt/kwark op kamertemperatuur

1 zakje bakpoeder

130 gram Schär Kuchen und Kekse

1/2 theelepel xantaangum

1/2 theelepel psylliumvezels

Voor de topping

200 ml koude slagroom

1 zakje klopfix

1 eetlepel perzik yoghurt/kwark

2 flinke eetlepels mascarpone

1 eetlepel suiker

5 halve perziken (uit blik of vers)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 C
  2. Klop de eieren los samen met de vanillesuiker, suiker, olie en de yoghurt, klop het geheel tot een superluchtig geheel in een paar minuten
  3. Voeg xantaangum en klop nogmaals door
  4. Meng het meel samen met de bakpoeder en psyllium en zeef het over het beslag
  5. Vet een bakvorm in met de bakspray, ik gebruik de coatingspray van Allergento https://www.allergento.shop/product/pancoating-spray/
  6. Giet het beslag hierin en bak voor ongeveer 20 minuten tot een goudbruine cake. Gebruik een sateprikker om te checken of deze gaar is . Wanneer de prikker nattig is laat je de cake nog even doorbakken
  7. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort op een rooster
  8. Maak intussen de topping klaar, klop hiervoor de slagroom met de suiker en klopfix stevig
  9. Voeg dan de mascarpone en de kwark toe en klop deze kort er door
  10. Giet de perziken af en dep ze droog en snijd ze in partjes/plakjes
  11. Wanneer de cake goed is afgekoeld, smeer je topping bovenop de cake en verdeel de partjes erover
  12. De taart is klaar om geserveerd te worden!

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten